> Student Assistance Center
>> FPSC Lecturer Test
>>> Math Lecturer Test
>>>> Math Past Papers

FPSC Mathematics Lecturer Test Past Papers

The following questions are from past Federal Public Service Commission Mathematics Lecturer Tests. Find answers to the FPSC questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

1. (1 + i)10 = ?
(A) 2i
(B) 16i
(C) 32i
(D) 2i + 32

2. If y = 4x, then dy/dx = ?
(A) 4 + lnx
(B) x + ln4
(C) 4x lnx
(D) 4x ln4

3. Let f(x) is continuous function on [a, b] and F(x) is an anti-derivative for
f(x) and it is given that F(a) = 4 and F(b) = -21 then,

(A) 20
(B) -20
(C) 25
(D) -25

4. i19 x i22 = ?
(A) 1
(B) -1
(C) i
(D) -i

5. The Differential Equation of y = Asinx + Bcosx is ?
(A) y" + y = 0
(B) y" - y = 0
(C) y' + y = 0
(D) y' - y = 0

6.
(A)

(B) x + 2
(C) x2 + 2
(D) x4
+ 2

(A) ez
(B) sinz
(C) cosz
(D) lnz

8. logi = ?
(A) 1

(B)
(C)
(D)

9. A couple acting on a rigid body tends to _________ .
(A) stop it
(B) rotate it
(C) accelerate it
(D) None of these

10. The general solution of the initial value problem

for y(0) = 1 is?

(A)
(B)
(C)
(D)

Answers: FPSC Mathematics Past Paper Questions

  1. C
  2. D
  3. D
  4. C
  5. A
  6. C
  7. A
  8. D
  9. B
  10. D

GRE Mathematics | GAT Mathematics
Mathematics MCQs | A-Level Mathematics
SAT Mathematics | Mathematics Subject Test